Werkwijze

 

Aankoop en Inventarisatie

De uitdaging van vandaag is een potentie voor  morgen. Bij ieder project hanteren wij dezelfde vraagstukken ;

 • Biedt deze woning  voor ons de kans om onze filosofie te implementeren?
 • Welke meerwaarde kunnen wij zijn voor het bestaande .
 • Welke originele aspecten gaan we preserveren , welke dienen gemoderniseerd te worden.
 • Welke energiezuinige maatregelen kunnen we toepassen.

Kortom , welke modificatie en transformaties moeten wij implementeren bij deze woning zodat die klaar is voor de toekomst. 

 

Plan van aanpak

Vanuit bovenstaande vraagstukken en bevindingen gaan wij aan de slag met de concrete en uitvoerbare oplossingen. 
Dit doen wij met ons vaste team van architect, bouwkundige, interieur designer en constructeur.  Hierbij zijn er een aantal kernwaarden die we altijd nastreven, energiezuinigheid, ideale daglichttoetreding, optimale indeling en duurzaamheid.
Uiteindelijk resulteert dit in verschillende concrete rapporten die de basis van onze renovatie vormen:
Architect- en technische tekeningen
Energie maatwerkrapport
Constructie- en duurzaamheidsrapport
Opname- en bouwkundige rapport
Interieur en moodboards
Duurzaam renoveren gaat verder dan een gebouw dat lang mee gaat. Het draait hierbij om het behoudt van natuur en de mens. Het optimaal benutten van een natuurlijk verschijnsel zoals zonlicht is hier een voorbeeld van.
 Duurzaam bouwen zorgt voor efficiënte gebouwen met een aangename en gezonde leefsfeer, waardoor ze  toekomstbestendig zijn. Wij gebruiken enkel hoogwaardige materialen die kwalitatief het beste en tegelijk verstandig lang termijn keuzes zijn.
Daarbij kiezen wij vaak voor ;
Skantrae houten binnendeuren met het FSC en PEFC keurmerk verzamelkeurmerk STIP.
Middels dit certificaat ben je ervan verzekerd een deur(en) in de woning te hebben , waarvan de productie op duurzame wijze tot stand is gekomen. Bomen die gebruikt zijn voor jouw Skantrae binnendeur komen uit duurzaam beheerde bossen.

Onze Houten vloeren zijn van Hollandse Fabricaat en draagt ook het PEFC keurmerk, wat betekent dat het hout uit duurzaam beheerde bossen afkomstig is, deze duurzame vloeren worden gelegd door een vakkundige , welke o.a. de vloer van het Vredespaleis en het Rijksmuseum onderhoudt!

Duitse Nobilia keukens voorzien van Siemens/AEG keuken apparatuur, ook hierin maken wij de meeste duurzame en energiezuinige keuzes, zoals de inductiekookplaten voorzien van geïntegreerde afzuigsystemen.
De meest energiezuinige HR ketels, meestal van Remeha welke bijdragen aan een hoger energielabel.
.
Ecologisch Sisal tapijt. Sisal tapijt kent een lange levensuur , is zeer sterk, slijtvast en geluiddempend. Het is een 100% natuurlijk materiaal en volledig biologisch afbreekbaar

Hoogwaardige isolatiematerialen met een hoge Resistance Construction waarde (oftewel Rc-waarde). Hoe laag de lambda waarde en hoe hoog de Rd waarde van een isolatiemateriaal is, bepaald hoe hoog de Rc waarde is.
Een hoge Rc-waarde is beter in staat om in de winter de warmte in uw huis te houden en in de zomer juist er buiten!

Ter aanvulling op de gevel-, muur- en dakisolatie ,maken wij bij zowel tussen- als begane grond vloeren gebruik van extra isolatie middels Fermacell vloerelementen, dit zijn twee gipsvezelplaten die op elkaar geplakt zijn en worden afgewerkt met een isolerende onderlaag , dit kan een laag van houtvezel, minerale wol, vilt of polystyreen zijn. De platen zijn brandwerend. Naast dat dit de bovenstaande Rc-waarde verhoogd, zorgt het ook voor een geluidsdemping tussen de woonlagen en/of appartementen.

Tenslotte nog wat informatie over het materiaal welke wij bewust kiezen voor onze waskommen en ligbaden in de woningen, namelijk Solid Surface. Solid surface is materiaal van hoge kwaliteit en heeft, zoals de naam al verklapt, een solide oppervlak. Het bevat geen poriën en naden waardoor solid surface beter beschermt tegen schimmels en bacteriën. Bovendien is het bestendiger tegen krassen vanwege de kristaldeeltjes die zijn opgenomen in de mix van grondstoffen. Het is een composiet, geproduceerd uit mineralen en harsen. Het materiaal is volledig recyclebaar waardoor het geen belasting van het milieu veroorzaakt. 
Daarnaast is het materiaal ontzettend sterk en gaat dan ook lang mee.
Door zijn massieve materiaal zijn producten van solid surface schokbestendig.

 


De Duurzame Renovatie kan beginnen. 

De Duurzame Renovatie

Onze  teams, welke onder begeleiding werken van de architect en bouwkundige , brengen alle ontstane ideeën, vernieuwingen en restauraties ten uitvoer volgens het plan van aanpak.

Tussentijds worden alle renovaties intensief gecontroleerd door de opzichter en de architect.
“Notice, adjust and evolve “ .

Verbouwen is een organisch proces wat elke dag weer om een nieuw inzicht vraagt. 
Soms, geheel onverwacht, ontdekken wij bijvoorbeeld een prachtig verborgen plafond welke vraagt om behouden te worden voor de toekomstige generaties.
En ook dan bied onze werkwijze voldoende flexibiliteit om onze plannen ten positieve te veranderen. 
Standaard worden onze projecten altijd uitgevoerd met :

 • Algehele vernieuwing van alle technische installaties
 • Nieuwe CV installatie en energiezuinige combiketel
 • Stuc- en schilderwerk
 • Warmte- en geluids isolerende maatregelen
 • Geheel nieuwe sanitair
 • Keuken met diverse inbouw apparatuur
 • Parketvloer en bijpassende plinten

Wat resulteert in de woningen gerealiseerd door Cattenburg.